Alanında nasıl iyi bir freelancer olabilirsin?

Oluşturulma Tarihi: 1 yıl önce

Alanında nasıl iyi bir freelancer olabilirsin?

Muhtemelen şu eski sözü duymuşsunuzdur: "Sevdiğiniz işi yapın, para peşinizden gelecektir." Eğer sevdiğiniz işi yaparak para kazanacak kadar şanslıysanız bu harika bir tavsiyedir. Ancak sevmedikleri bir iş ya da hiç iş yapmamak arasında seçim yapmak zorunda kalan birçok insan için bu o kadar kolay değildir. Birçok insan da bir işte iyi olduğunu ancak yarı zamanlı olarak bu işten yeterince para kazanamadığını fark eder. Bu insanlar ideal serbest çalışanlardır ve biraz stratejik planlama ve sıkı çalışmayla siz de onlardan biri olabilirsiniz! İşte nasıl olacağı hakkında tavsiyelerimiz:


Becerilerinizi geliştirin ve bilginizi artırın


Kendinizi bir serbest çalışan olarak öne çıkarmak ve tekrar işe alınmanızı sağlamak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk olarak, iyi bir iş ahlakı geliştirin. Her şeyin zamanında ve müşterinizin spesifikasyonlarına göre yapıldığından emin olun. Ayrıca, işinizin her zaman yüksek kalitede olduğundan emin olun; kimse baştan savma iş yapan birini işe almak istemez!

İkinci olarak, her zaman profesyonel olurken başkalarına karşı iyi bir tutum geliştirin. Bu, müşterilerin gelecekte hizmetlerinizi tekrar tekrar kullanmaya devam etmek istemelerini sağlamaya yardımcı olacaktır çünkü ödediklerinin karşılığını ve belki de daha fazlasını alacaklarını bilirler!

Üçüncüsü - ve belki de en önemlisi - projelerinin farklı aşamalarında müşterilerle (veya müşterilerle) en iyi nasıl iletişim kurulacağını öğrenin: ilk istişarelerden nihai ürünlerin / hizmetlerin teslimine ve gerekirse bakım sözleşmeleri veya destek biletleri gibi satış sonrası takiplere kadar."


Becerilerinize ve ilgi alanlarınıza uygun bir alan bulun


Adım 1: Becerilerinize ve ilgi alanlarınıza uygun bir alan bulun

Başarılı bir serbest çalışan olmayı düşünmeye başlamadan önce, ne tür bir iş yapmak istediğinizi bilmeniz önemlidir. Biraz ruh araştırması yapın ve bir birey olarak kim olduğunuzun özünü ne tür şeylerin oluşturduğunu bulun. Şimdiye kadar hayatınızı oluşturan her şeyi düşünün - bazı kilometre taşları veya dönüm noktaları nelerdi? Hayatta en çok hangi faaliyetlerden hoşlanıyorsunuz ve neden? Birinin bunları "senin şeyin" ya da "gerçekte kim olduğumun en iyi temsili" olarak tanımlamasını sağlayacak şey nedir? Bir kez daha, bu sorular ilk bakışta belirsiz görünebilir, ancak aslında inanılmaz derecede önemlidirler çünkü hem serbest çalışma başarısı (hem de mutluluk) için en uygun yönün ne olduğunu tanımlamaya yardımcı olarak bu sürecin geri kalanına rehberlik edeceklerdir.

İlgi alanlarımızı ve beceri set(ler)imizi belirledikten sonra, hangi alanların bu belirli varlıklardan en çok fayda sağlayacağını bulmaya doğru ilerleyebilir ve aynı zamanda söz konusu alanda her gün iş günü faaliyetlerimizden sıkılmamak veya hayal kırıklığına uğramamak için bize yeterince özgürlük sağlayabiliriz!


Hizmetlerinizi nasıl pazarlayacağınızı öğrenin


Ne tür bir serbest çalışan olmak istediğinize karar verdikten sonra, kendinizi ve hizmetlerinizi nasıl pazarlayacağınızı öğrenmenin zamanı geldi.

  • Hedef kitlenizi tanıyın. Sizi kim işe alacak? İşletmeler mi yoksa bireyler mi? Yalnızca sizin uzmanlığınıza sahip birinin karşılayabileceği özel ihtiyaçları var mı? Bu insanlar sizin gibi bir hizmet sağlayıcı ararken en çok neye önem veriyorlar - fiyat, kalite veya kolaylık (veya bunların bir kombinasyonu)?
  • Rakiplerinizi tanıyın. Eğer sizinkiyle aynı alanda benzer işler sunan başka insanlar varsa, o zaman neden sizinkini onlarınkine tercih etsinler? Sizinkini onlarınkinden daha iyi yapan şey nedir - ya da en azından müşterilerin şu anda piyasada bulunan diğer her şey yerine onu seçmelerinde bir değer görecekleri kadar farklı!

Doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun

  • İş için doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Araçlar fiziksel veya dijital olabilir, ancak işiniz için önemlidirler ve kariyeriniz için bir yatırım olarak görülmelidirler. İş için doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olmak istiyorsanız, işte bazı örnekler:


Yaşam maliyetinizi ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurun

  • Yaşam maliyetinizi ve sürdürülebilirliği göz önünde bulundurun.
  • İster tasarruf ister eşinizin maaşı (ya da her ikisi) olsun, gelirinizle yaşayabileceğinizden emin olmanız gerekir. Bir müşterinizi kaybettiğinizde ya da zamanında ödeme yapmadıklarında bile bankada faturalarınızı ödeyebilecek kadar paranızın olmasını isteyeceksiniz. Sağlık masraflarını da unutmayın! Sağlığınızla ilgili bir sorun çıkarsa ve tıbbi faturalar hızla birikirse, bunları nasıl ödeyeceksiniz?

Bunu yapabilirsiniz!

Bence bunu yapabilirsin! Doğru tutuma sahipsiniz ve zaten çalışmaya isteklisiniz. İşte size harika bir serbest çalışan olmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler:

  • Her zaman zamanında gelin. Bir müşteriyle teslim tarihinizi geçirirseniz, projelerinin zamanında veya hiç tamamlanacağına güvenip güvenemeyeceklerini merak etmeye başlayacaklardır.
  • Teknoloji değişikliklerini ve sektör trendlerini takip edin, böylece birileri sizi bir iş için işe aldığında, uzmanlık alanında güncel olan birini aldıklarını bilirler (ve sadece bir inçin kaç pikselden oluştuğunu bilen birini değil).
  • Ağ kurmayı unutmayın; serbest çalışanların çoğu geleneksel çalışanlar gibi ofisler yerine evden veya kafelerden bağımsız olarak çalışıyor olsa da, bu çevrelerde onlar için hala fırsatlar var! Herkesin ne tür hizmetler/ürünler/vb. sunduğunuzu bildiğinden emin olun,

Böylece ileride de benzer bir şeye ihtiyaç duyan olursa, size ulaşabilsin!


Serbest çalışmanın zor bir iş olduğuna şüphe yok. Ancak emek vermeye istekliyseniz, çok ödüllendirici ve kazançlı olabilir. Bir serbest çalışan olarak başarının anahtarı, nişinizi bulmak ve kendinizi bu pazarda rekabetçi kılmak için doğru beceri setini geliştirmektir. Bu zaman alır, ancak her gün ne kadar iş yaptığınız veya banka hesabınıza ne kadar para gireceği konusunda daha fazla özgürlük istiyorsanız buna değer!

Paylaş

Tartışma (0)