SEO Pazarlamada İlk Adım

Oluşturulma Tarihi: 8 ay önce

SEO Pazarlamada İlk Adım


Metin Yazarlığı bir meslekten çok bir beceridir, dolayısıyla beceriyi  nasıl uyguladığınıza bağlı olarak sınırsız kazanç potansiyeline sahipsiniz.


Ayda fazladan birkaç yüz dolar kazanmak ya da multi-milyon dolarlık bir şirket kurmak istiyorsanız, metin yazarlığı bu misyona ulaşmanıza yardımcı olabilir. 

Çoğu metin yazarı, kendi çalışma saatlerini belirleyerek ve nereden çalışacaklarını seçerek yaşam tarzları üzerinde tam bir özerkliğe sahiptir. 

Bu yazıda, bir metin yazarı olarak para kazanmanın çeşitli yollarını ve kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmanıza ve istediğiniz yaşam tarzını yaratmanıza olanak tanıyan yolu nasıl seçebileceğinizi tartışacağız.


Metin yazarları ne kadar para kazanıyor?

Glassdoor'a göre, serbest çalışan ve şirket içi metin yazarlarının yılların deneyimine göre ortalama maaşları şöyle: 


Amerika Birleşik Devletleri'nde Serbest Çalışan Metin Yazarının Ortalama Maaşı :

  • 0-1 yıllık deneyim için 51.144$
  • 4-6 yıllık deneyim için 59.225$
  • 10-14 yıllık deneyim için 75.202 $


Amerika Birleşik Devletleri'nde Şirket İçi Metin Yazarının Ortalama Maaşı:

  • 0-1 yıllık deneyim için 55.635 $
  • 4-6 yıllık deneyim için 65.452 $
  • 10-14 yıllık deneyim için 84.349$


Ancak bu ortalamalar çok geneldir ve gerçek şu ki bir metin yazarının maaşı yılda birkaç bin dolardan birkaç milyon dolara kadar değişebilir.   

Dolayısıyla size sadece bazı temel ortalamalar vermek yerine, bir metin yazarı olarak kazanç potansiyeliniz üzerinde en büyük etkiye sahip olan iki değişkeni inceleyelim:

  • Bir metin yazarı olarak yeteneğiniz
  • Seçtiğiniz fırsat 

Metin yazarlığı becerilerinin mükemmelleşmesi yıllar alırken , iyi haber şu ki, becerilerinizi daha karlı bir fırsata uygulayarak kazanç potansiyelinizi önemli ölçüde artırabilirsiniz.

"Fırsat" derken, yapmayı seçtiğiniz iş türünden ve işinizden  nasıl para kazandığınızdan bahsediyorum .

Bir fırsat örneği, aylık olarak ücretlendirdiğiniz (nasıl para kazandığınız) müşterileriniz için LinkedIn gönderileri (iş türü) yazmak olabilir. 

Bir metin yazarı olarak potansiyel kazanma

Bu iki değişken metin yazarları için geniş bir kazanç potansiyeline neden olur.

Örneğin, Justin Goff , e-posta metin yazarlığı yoluyla yılda milyonlarca dolar ürün satarken, Upwork'teki bazı e-posta metin yazarları ayda yalnızca birkaç yüz dolar kazanıyor.  

Bu yazıda, zenginlik oluşturmak için metin yazarlığında izleyebileceğiniz farklı fırsatlara odaklanacağız ve ardından en çok kazanan metin yazarı olmak için servet merdivenini nasıl tırmanacağınızı tartışacağız. 


Metin Yazarlığıyla Nasıl Para Kazanılır?

Aşağıda bir metin yazarı olarak para kazanmak için keşfedebileceğiniz en yaygın fırsatlardan bazılarını tartışacağız ve her fırsatta başlamanıza yardımcı olacak kaynaklar sağlayacağız.


Blog Yazısı Yazma


Bir işletmenin, potansiyel müşterilerin arayabileceği bir anahtar kelime için Google'da üst sıralarda görünmesi inanılmaz derecede değerlidir. Ancak arama motorları yalnızca arayan kişinin sorusuna yanıt veren içerikleri sıralar. Bu nedenle çoğu şirket, alakalı anahtar kelimelerde sıralanan kaliteli içerik oluşturmak için serbest yazarları işe almak üzere binlerce dolar ödemekten mutluluk duyar.

Örneğin, küçük işletme muhasebe yazılımı satıyorsanız, "küçük işletme muhasebe yazılımı" kategorisinde birinci sırada yer alan içerik oluşturmak için serbest çalışan bir yazara ödeme yapmaktan muhtemelen çok mutlu olursunuz çünkü bu muhtemelen çok sayıda potansiyel müşteriyi web sitesine çekecektir.  

Bu nedenle, çoğu blog yazarının ayrıca SEO (arama motoru optimizasyonu) ve anahtar kelime araştırması konusunda temel bir anlayışa ihtiyacı vardır.

SEO, blog yazmanın en yaygın kullanım alanı olsa da, birçok şirket, yeni ürün lansmanları, düşünce liderliği içeriği ve müşterilere iletmek istedikleri diğer genel içerikler hakkında blog yazıları oluşturmaları için serbest yazarlara ödeme yapmaktan da mutluluk duyar. 

Örnekler:


Kazanç potansiyeli:


Birçok şirket, yüksek kaliteli blog gönderileri için gönderi başına yaklaşık 300-500 ABD Doları ödüyor. İçeriğe derinden inanan bazı büyük şirketler gönderi başına 1000 doların üzerinde ödeme yapmaya hazır. 



Blog yazısı yazma için potansiyel ölçek kazanma

Ayrıca kendi bağlı kuruluş web sitenizi oluşturabilir ve diğer şirketlerin sattığı çeşitli ürün ve hizmetlere trafik gönderebilirsiniz. İnsanlar web sitenizden ürün veya hizmet satın aldığında satıştan komisyon alabilirsiniz. Bu web siteleri milyonlarca dolar değerinde olabilir ancak oluşturulması uzun zaman alabilir.


Nasıl Başlanır:

Müşterilerimiz için yazmak ister misiniz? Şu anda Digital Commerce Partners'ta serbest yazarları işe alıyoruz. Biz seçiciyiz ama sen uygun olabilirsin. Daha fazlasını öğrenmek ve başvurmak için buraya gidin .


Satış Sayfaları

Çevrimiçi kurslar, koçluk programları, diğer dijital ürünler ve hatta fiziksel ürünler (takviyeler gibi) satan girişimciler genellikle ziyaretçileri dönüştürmek için tasarlanmış bir satış sayfasında reklam yayınlar. 

Bu satış sayfaları genellikle 500 ila birkaç bin kelime uzunluğundadır ve genellikle şu temel yapıyı takip ederler:

  • Sorunlu nokta : Dostluk oluşturmak için dinleyicilerin sorunlarını belirtin.
  • Ağrı noktası heyecanı : Ağrı noktalarıyla ilişkili sorunların üzerine inşa edin ve okuyucuyla ilişkinizi güçlendirmek için bunların neden acı verici olduğunu açıklayın.
  • Çözüm : Ürün veya hizmeti bir çözüm olarak tanıtın ve bu sorunlu noktaları nasıl çözdüğünü gösterin. 
  • Faydaları : Ürünü kullandıktan sonra hayatın nasıl göründüğünün bir resmini çizin. Bu, izleyicinin "ideal senaryosuna" uygun olmalıdır.
  • Sosyal kanıt : Örnek olaylar ve referanslarla ürünün ideal senaryoya ulaşmalarına yardımcı olabileceğine dair kanıt sağlayın.
  • CTA : Onlardan satın alma işlemini yapmalarını ve para iade garantisi vermelerini isteyin.


Bu, çoğu satış sayfasının takip ettiği temel bir şablondur, ancak satış sayfasının başarısı büyük ölçüde metin yazarının hedef kitleyle ne kadar iyi ilişki kurabildiğine, onların sıkıntılı noktalarıyla rezonansa girebildiğine ve ürünü çözüm olarak sunabildiğine bağlıdır. 

Bu nedenle, muhtemelen müşteriyle ve onların müşterileriyle röportaj yapmanız ve hatta okuyucuyu dönüşüme ikna edecek ikna edici bir argüman oluşturmak için ürünü kullanmanız gerekecektir.


Örnekler:


Kazanç potansiyeli:


Çoğu müşteri bir satış sayfası için birkaç bin dolar ödemeye hazırdır, ancak kanıtlanmış bir teklifi olan daha yerleşik müşterilerin bir satış mektubu için 25.000 ila 50.000 ABD Doları ödemesi alışılmadık bir durum değildir.

Satış sayfası metin yazarı için kazanç potansiyeli


Nasıl Başlanır:


Web Sitesi Metin Yazarlığı

Ana sayfa, hakkında sayfası ve ürün/hizmet sayfaları, dönüşümleri artırmak için kritik öneme sahiptir; bu nedenle çoğu işletme, bu sayfalar için ilgi çekici metinler hazırlamak üzere yetenekli metin yazarlarına binlerce dolar vermekten mutluluk duyar. 

Web sitesi metin yazarlığı genellikle uzun biçimli satış metin yazarlığından çok daha kısa olsa da (genellikle 500-1.000 kelime), aynı zamanda okuyucuları bu ürünün sorunları için en iyi çözüm olduğuna ikna etmek için müşterinin sıkıntılı noktalarının ve ürünün nasıl çalıştığının kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını gerektirir. . 

Bununla birlikte, satış metin yazarlığının aksine, web sitesi metin yazarlarının, her sayfanın uygun anahtar kelimeler için sıralanmasını sağlamak için SEO'yu (arama motoru optimizasyonu) iyice anlamaları gerekir. Örneğin, anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağını anlamalı ve bu terimler için anahtar kelime sıralamasına yardımcı olmalısınız.


Örnekler:

Kazanç potansiyeli:

Bir web sitesi metin yazarının kazanç potansiyeli büyük ölçüde müşteriye bağlıdır. Bazı metin yazarlığı müşterileri, piperfy.com birinden temel web sitesi kopyası için yalnızca birkaç yüz dolar ödemekten mutluluk duyar , ancak daha büyük şirketler, olağanüstü web sitesi kopyası için binlerce dolar ödemekten fazlasıyla mutludur. 


Web sitesi metin yazarı için kazanç potansiyeli


A/B testi becerileriniz ve deneyiminiz varsa, web sitenizin metin yazarlığı hizmetleri için önemli ölçüde daha fazla ücret alabilirsiniz.


Nasıl Başlanır:


Sosyal Medya Hayalet Yazarlığı

B2B liderleri, Twitter ve LinkedIn'de bir hedef kitle oluşturmanın değerini anlamaya başlıyor ve birçoğu, sosyal medyada kendileri için içerik oluşturmaları için hayalet yazarlara binlerce dolar ödemeye hazır.

Örneğin, Morning Brew'un kurucu ortağı Alex Lieberman yakın zamanda yöneticiler için sosyal medya içeriği üretmek üzere ayda yaklaşık 8.000 dolar ücret alan yeni bir hayalet yazarlık pazarlama ajansı kurdu.

İyi bir sosyal medya hayalet yazarı olmak için müşterilerinizden en iyi fikirleri alabilmeniz, bunları kısa çerçeveler halinde düzenleyebilmeniz ve yazma stilinizi onların ses tonuna göre uyarlayabilmeniz gerekir. Ayrıca, müşterilerinizin içeriğiyle bağlantı kurmak için en son etkinlikler hakkında güncel bilgilere sahip olmanız gerekir. 

Bu tür içeriklerin başarılı olabilmesi için yüksek miktarda içerik çıktısı da gerekir, bu nedenle bazı yazarlar için eziyet gibi görünebilir. 

Örnekler:

Kazanç potansiyeli:

Sosyal medya hayalet yazarlığı hala nispeten yeni bir metin yazarlığı fırsatıdır, ancak makul bir oran, haftada birkaç gönderi/konu için müşteri başına yaklaşık 2.000 ABD dolarıdır. Bununla birlikte, Alex Lieberman'ın Storyarb'ı gibi bazı ajanslar, haftada birkaç konu/gönderi için ayda 8.000 dolara kadar ücret alıyor.

Sosyal medya hayalet yazarları için kazanç potansiyeli

Alternatif olarak, kendi hedef kitlenizi oluşturabilir ve ardından dilediğiniz gibi para kazanabilirsiniz.

Nasıl Başlanır:

E-posta Metin Yazarı

E-posta metin yazarları, işletmelerin e-posta yoluyla satış yapmasına yardımcı olur. 

Çoğu e-posta metin yazarlığı işi, yazarların, potansiyel müşteri ile değer sağlayarak (genellikle sorunlu noktalarını çözmek için tasarlanmış ücretsiz içerik) bir ilişki kuran bir e-posta dizisi (bir haftadan on güne kadar gönderilmesi planlanan birden fazla e-posta) oluşturmasını gerektirir. satışa kadar. 

İyi e-posta metin yazarları, okuyucuyla nasıl bir ilişki kuracaklarını ve önceden değer sunacaklarını bilirler ve aynı zamanda ilgi çekici konu satırları oluşturabilirler ve metin boyunca CTA'lar ve kancalar gibi farklı değişkenleri A/B testine tabi tutabilirler.

Örnekler:

Kazanç potansiyeli:

E-posta metin yazarlığı fiyatları önemli ölçüde farklılık gösterir. İnsanların ücretsiz bir kursa kaydolmasını sağlamak için yalnızca temel bir e-posta otomatik yanıtlayıcısına ihtiyaç duyan yeni bir girişimle çalışıyorsanız, e-posta sırasını yazarak birkaç yüz dolar kazanabilirsiniz. 

Bununla birlikte, kanıtlanmış bir ürüne ve yüksek kaliteli bir e-posta listesine sahip şirketler, dönüşümleri artıracağını biliyorlarsa, yüksek kaliteli bir e-posta dizisi için genellikle 10.000 ABD Doları, hatta 25.000 ABD Doları ödemekten mutluluk duyarlar.

Bir e-posta metin yazarı için kazanç potansiyeli

Nasıl Başlanır:

Video Senaryosu Yazımı

Metin yazarı olarak tam zamanlı gelir elde etmenin bir başka harika yolu da YouTuber'lar veya video içeriğine ihtiyaç duyan şirketler için video komut dosyaları oluşturmaktır. 

Harika bir video senaryo yazarı, ilgi çekici bir hikaye oluşturma, bir hikaye oluşturma ve bir kişinin konuşabileceği şekilde yazma konusunda mükemmeldir. İçerik yazımı çok kalıplaşmış ve akademik görünüyorsa, kamera karşısında organik görünmeyecektir ve müşterileri elde tutmakta zorluk çekeceksiniz.

Kazanç potansiyeli:

Video senaristleri genellikle blog yazısı yazarlarıyla hemen hemen aynı kazanç potansiyeline sahiptir. Yaklaşık 1.000 ila 2.000 kelime için ortalama 300-500 ABD Doları civarındadır, ancak ana gelir kaynağı video içeriği olan bir müşteriyle çalışırsanız bundan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Video komut dosyası için kazanç potansiyeli

Nasıl Başlanır:

Bülten Yazımı

The Hustle ve Morning Brew gibi şirketlerin yakın zamanda on milyonlarca dolara satılması nedeniyle haber bültenleri giderek daha popüler bir iş modeli haline geliyor . 

Sonuç olarak, pek çok işletme, güncel trendleri ve olayları araştırmak, en değerli bilgileri çıkarmak ve ardından hikayeyi okuyucuyu nasıl etkilediğine bağlamak için iyi metin yazarlarına yüksek dolar ödemeye hazır.

Bu iş genellikle, net bir noktayı aktarırken, yazıya mizah ve hikaye anlatımının bir karışımını dahil etmenizi gerektirir. 

Örnekler:

Kazanç potansiyeli:

Bülten yazmak hala yeni bir metin yazarlığı işidir, ancak son derece etkili bir yazar olduğunuzu kanıtlayabilirseniz, bülten metin yazarı olarak ayda binlerce dolar kazanabilirsiniz. 

Bir bülten yazarı için kazanç potansiyeli

Ayrıca kendi haber bültenlerine sahip olan ve abonelik veya reklam satarak ayda binlerce dolar kazanan birçok insan da var. Aslında en çok kazandıran 27 Substack haber bülteni yılda 22 milyon dolardan fazla gelir elde ediyor. Bu nedenle, kendi bülteninizi yazarak ayda 10.000 ABD Doları veya 20.000 ABD Doları kazanmak mantıksız değildir.

Nasıl Başlanır:

Roman Yazarlığı/Hayalet Yazarlığı

Bir diğer yaygın metin yazarlığı kariyer yolu da yazarlar için hayalet yazarlık romanlarıdır. Kitap yazan çoğu insanın paylaşacak bir mesajı olduğundan, ancak fikirleri organize düşüncelere dönüştürmek için biraz yardıma ihtiyaç duyduğundan, bu benzersiz bir beceri seti gerektirir. 

Bu nedenle, öncelikle müşterinin iletmek istediği fikirleri anlamanız ve ardından okuyucunun mesajı anlamasını ve benimsemesini kolaylaştırmak için bu fikri gösteren ve netleştiren hikayeleri ve önemli noktaları çıkarmanız gerekir. Bu aynı zamanda okuyucunun dikkatini yüzlerce sayfada çekmek ve canlı tutmak için mükemmel hikaye anlatma yetenekleri gerektirir.

Bu nedenle, muhtemelen bu kişiyle kapsamlı bir şekilde röportaj yapmanız ve sesini ve mesajını netleştirmek için çeşitli revizyonlar göndermeniz gerekecektir.

Kazanç potansiyeli:

Çoğu yeni hayalet yazar, bir kitap veya anı yazmaktan 10.000 ile 50.000 dolar arasında kazanıyor.

Hayalet kitap yazarları ne kadar para kazanabilir?

Nasıl Başlanır:

Bir Metin Yazarı Olarak Zenginlik Merdiveni Nasıl Tırmanılır?

Müşterilerin belirli bir hizmet (örneğin, e-posta metin yazarlığı, web sitesi metin yazarlığı vb.) için ödemeye hazır oldukları ücretlerin büyük ölçüde farklılık gösterdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Örneğin, bir web sitesi metin yazarı bir ürün sayfası için 100 ABD doları ücret alabilirken, bir başkası aynı hizmet için 10.000 ABD dolarının üzerinde ücret alabilir.  

Ayrıca bazı metin yazarları becerilerini kiralık olarak sunmazlar. Bunun yerine, kendi işletmelerine sahipler ve hizmetlerini satmak için metin yazarlığı becerilerini kullanıyorlar.

Aşağıda metin yazarlığı servet merdivenini ve kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için bu merdivene nasıl tırmanabileceğinizi tartışacağız. 

Bir metin yazarı olarak servet merdiveni


Ücretsiz Yaz

Yüksek gelir potansiyeline sahip bir fırsat seçmenin kritik önem taşıdığından daha önce bahsetmiştik, bu nedenle yukarıda listelenen sekiz fırsata geri dönüp en çok keyif alacağınızı düşündüğünüz ve yüksek kazanç potansiyeline sahip olanı seçin. 

Bir fırsat seçtikten sonra potansiyel müşteriler için ücretsiz yazmaya başlayın. 

Ücretsiz yazmak, bir metin yazarı olarak deneyim kazanmanıza ve caddelerin az olduğu bir ortamda müşterilerle nasıl işbirliği yapacağınızı öğrenmenize olanak tanır. 

Ancak kiminle ücretsiz çalışmayı seçeceğinizi dikkatlice seçin. 

İdeal olarak, bir mikro etkileyiciyi veya hedef kitlenizden geniş bir ağa sahip birini seçin, çünkü onlar size daha az bağlantıya sahip, daha az tanınan bir kişiden daha yüksek kaliteli yönlendirmeler gönderebileceklerdir. 

Potansiyel müşterileri aramaya LinkedIn veya Twitter'da başlayabilir ve onlara doğrudan bu platformdan ulaşabilir veya onlara kişiselleştirilmiş bir e-posta gönderebilirsiniz. 

Harika bir satış konuşmasının anahtarı, örnek bir çalışmayı size sormadan sunmaktır. Örneğin, teklifiniz o mikro-influencer için ücretsiz olarak bir bülten yazmaksa, aslında bir bülten yazıp bunu onlara gönderin ve eğer hoşlarına giderse önümüzdeki birkaç hafta boyunca bunu yapmaya devam etmeyi teklif edin.

Bir şey yapmak için izin istemek yerine bitmiş ürünü göndermek, sizi kalabalığın geri kalanından ayıracaktır ve bu, o kişinin hayatını kolaylaştıracaktır çünkü size herhangi bir talimat vermek zorunda kalmayacaktır.

Popüler inanışın aksine, herhangi bir şeyi ücretsiz olarak yapmayı teklif etmek aslında diğer kişi için daha fazla iş anlamına gelir çünkü sizin hangi konuda iyi olduğunuzu ve size neyi atamaları gerektiğini anlama yükü onların omuzlarındadır. 

Onlar için ücretsiz çalışmanıza izin verdiklerinde, bir başlangıç ​​ve bitiş tarihi belirleyin ve "müşteriye", eğer yüksek kaliteli bir işse ve sonunda memnun kalacaklarsa, birkaç tavsiye almak istediğinizi önceden söyleyin. o zaman dilimine ait.

İlk Müşterilerinizi Kapatın

Bir mikro-influencer için birkaç ay ücretsiz çalıştıktan sonra muhtemelen gönderdikleri tavsiyelerden birkaç ödeme yapan müşteriye sahip olacaksınız. 

Ücretsiz müşteriler pazarlığın üzerine düşeni yerine getirmezlerse ve size yönlendirme gönderemezlerse, hayalinizdeki müşterilere soğuk e-posta veya soğuk sosyal medya mesajı yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz. Bu sefer, ücretsiz anlaşmaya göre sizi işe almayı kabul etmeleri halinde, belirli bir süre için onlara ücretsiz içerik oluşturmayı teklif edin. Güvenilirliğinizi artırmaya yardımcı olmak için onlara ücretsiz olarak yaptığınız örnek çalışmayı da gösterebilirsiniz.

Müşteri bulmakta gerçekten zorlanıyorsanız, ilk müşterilerinizi kazanmak için Acadium gibi bir platformu da kullanabilirsiniz. Bir şirkette sınırlı bir süre için çıraklık yapmanıza olanak tanır ve bu şirketlerin çoğu daha sonra yetiştirdikleri çırakları işe alır. 

Akademi

Bu platformun tek dezavantajı kendilerini listeleyen şirketlerle sınırlı olmanızdır, dolayısıyla ideal müşterilerinizi bulamayabilirsiniz. Bu nedenle genellikle ideal müşterilerinizi LinkedIn veya Twitter'da bulmanızı ve onlara soğuk ama kişiselleştirilmiş bir konuşmayla ulaşmanızı öneririm.

Kendinizi Premium Uzman Olarak Tanıtın

Bir metin yazarı olarak biraz deneyiminiz olduğunda, pahalı bir metin yazarı olmak, belirli bir hizmet için sürekli olarak güçlü bir yatırım getirisi sağlamak anlamına gelir. 

Örneğin, yatırılan her 1 ABD Doları karşılığında 2 ABD Doları kazandıran e-postaları güvenilir bir şekilde yazabildiğinizi kanıtlarsanız, müşterileriniz size binlerce, hatta milyonlarca dolar vermekten mutluluk duyacaktır.

İki dolar çıkarmak için bir dolar girdi

Güvenilir bir şekilde güçlü bir yatırım getirisi elde edebileceğinizi kanıtlamanın anahtarı, hizmetleriniz (örneğin, e-posta pazarlaması) için adım adım bir yürütme süreci geliştirmek ve ardından bunu tekrar tekrar mükemmel sonuçlar elde etmek için nasıl kullandığınıza dair örnek olay çalışmaları oluşturmaktır.

Sürekli olarak güçlü bir yatırım getirisi oluşturan bir süreci satmak, algılanan başarı olasılığını artırır; bu da potansiyel müşterilerin metin yazarlığı hizmetleri için büyük miktarlarda para harcama konusunda kendilerini rahat hissetmelerini sağlar. 

Aslında, kanıtlanmış bir süreci olan bir hizmeti 10.000 $'a satmak, kanıtlanmış sonuçları olmayan bir hizmeti 1.000 $'a satmaktan daha kolay olacaktır. 

Tek sorun, gerçekten olağanüstü müşteri sonuçları  üretmeniz gerektiğidir .

Mükemmel bir metin yazarı olmak bir gecede gerçekleşmez, bu nedenle öğrenme hızınızı hızlandırmak için metin yazarlığı kurslarına veya Copyblogger Akademisi gibi üyelik topluluklarına katılmayı düşünün.

İlk metin yazarlığı çalışmanız muhtemelen olağanüstü olmayacak ve bu sorun değil. Önemli olan sürekli pratik yapmak, geri bildirim almak ve çalışmanızın yatırım getirisini takip etmektir. Yeterince uzun bir zaman ufkunda sonunda başarıya ulaşacaksınız. 

Kendi İçeriğinizi Oluşturun veya Kiralayın 

Bir satış sayfası için 25.000 ABD Doları veya 50.000 ABD Doları ücret alan metin yazarlarını düşünürseniz, şirketin o satış sayfasından ne kadar para kazandığını hayal edin. Yani servet merdivenindeki bir sonraki seviye teklife  sahip olmaktır.

Bu aşamada, metin yazarlığı hizmetleriniz için müşterilerinizden ücret almak yerine, aslında geliştirdiğiniz metin yazarlığı becerilerini kullanarak ürün veya hizmeti satarsınız. 

Örneğin, kendi SEO bağlı kuruluş web sitenizi oluşturabilir veya kendi bülteninizi başlatabilir ve işi geliştirmek için metin yazarlığı becerilerinizi kullanabilirsiniz. 

Ayrıca kendi dijital ürünlerinizi oluşturup satabilirsiniz. Örneğin, Design Joy'dan Brett'in ayda 122.000 dolardan fazla kazandıran bir kursu var.

Brett, Design Joy'un gelirinde

Bir hedef kitle oluşturmak uzun zaman alsa da, bir ürüne veya hizmete sahip olmak genellikle uzun vadede metin yazarlığı becerilerinizden para kazanmanın en karlı yöntemidir.

Paylaş

Tartışma (0)